donderdag 31 mei 2012

Gezond recept: Tilapiafilet uit de magnetron


Hardlopen doen we voor onze gezondheid, right? Right! We willen slank, strak en fit blijven. Wanneer we lekker blijven rennen en ook nog eens gezond eten, leven we zo een jaar of 6 langer. Fact.

Rennen is echter niet het enige dat we doen. We werken, sommigen hebben kinderen waarvoor je vaak als taxi fungeert en ook onze sociale contacten willen we niet verwaarlozen. Niets zo fijn dus om eten te maken dat gezond is en waarvoor we niet uren in de keuken hoeven te sloven.

In de loop der jaren heb ik een aantal recepten verzameld die snel, makkelijk en gezond eten. Het recept waar ik al heel wat jaren heel blij van word, is een visgerecht dat je bereidt in de magnetron. Het is supersnel te bereiden, maar het eindresultaat ziet eruit alsof je in “Le Garage” van Joop Braakhekke bent beland.

Lees en huiver:

Ingrediënten
  • 4 tilapiafilets
  • 1 citroen
  • peper uit de molen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 el paneermeel
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
Bereiden
Was de filets en dep ze droog. Leg ze naast elkaar in de magnetronschaal. Was de citroen. Snijd een helft in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Besprenkel de vis met het citroensap en bestrooi de vis met peper. Was de peterselie en hak hem fijn. Meng de peterselie met het paneermeel en de kaas en bestrooi de vis ermee. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Verdeel de plakjes citroen, tomaatjes en de olijven over de vis. Laat de scholfilets in de magnetron in 8 minuten op 600W gaar worden. Laat de schotel ca. 3 min. nagaren alvorens hem te serveren.

Mon création:


Dit gerecht is delish met rijst, maar kan gezien het mediterrane karakter ook prima met pasta.

Enjoy!!




vrijdag 25 mei 2012

Hardlopen in de zon


Eindelijk! De zon laat zich weer eens zien. Onze winter-outfitjes gaan in de mottenballen en het is tijd om onze zomer-garderobe aan te trekken. Ik zeg: hardlooprokjes, shorts en hotpants it is! Mijn benen zijn inmiddels in desperate need of some big ass tanning, want mijn hemel wat zijn mijn onderdanen wit. De zon is mijn grote vriend maarrrrr… ook mijn vijand. Denk: rimpels, hyperpigmentatie, dehydratatie. What to do???

Wanneer de zon maar enigszins schijnt, loop ik altijd met een petje. En geen zorgen, die heb je ook best in leuke versies. Ik heb zojuist heel sneaky de roze Ralph Lauren cap van zoonlief in mijn sporttas gestopt (hopelijk leest hij dit niet ..). Daarnaast smeer ik een zonnebrandcrème met een hoge spf op mijn gezicht. En als ik zeg hoog, bedoel ik 45+. Het SPF-nummer is een basisindicatie voor hoe lang je in de zon kunt blijven voor je verbrandt. Het is dus niet zo dat bijv. spf 30 beter beschermd dan spf 15, maar je kunt er wel langer mee in de zon blijven. Als running lady houd ik er ook rekening mee dat de zonnebrandcrème water- en zweetproof is. Het is het beste om 15 tot 20 minuten voordat je naar buiten gaat een zonnebeschermend product aan te brengen. Wees niet te zuinig, honeys!!

Mijn holy grail zonnebrandfluide:



woensdag 23 mei 2012

Oude hardloopschoenen prima voor de baan? Dacht het niet!

Speuren op het internet kan een bijzonder nutteloze bezigheid zijn. Think again! Ik lees net een stukje op starshoe.net. Starshoe is een zeer fijne hardloopwinkel in Breda. De verkopers zijn geen gewone verkopers, no way, het zijn fysiotherapeuten. Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat de deskundigheid het gemiddelde niveau ontstijgt. Op hun website lees ik dus net iets wat ik graag eerder had willen weten. Zo is mij altijd verteld dat je je oude hardloopschoenen prima voor op de baan kunt gebruiken. De baan zou immers voor de demping zorgen die jouw afgelopen hardloopschoen moet ontberen. Right? Wrong! Een atletiekbaan dempt namelijk helemaal niet zoals wij denken. Hoe kun je testen of een ondergrond dempt? Simpel: gooi er een kogel of steen op. Dempt de ondergrond zal de steen/kogel niet of nauwelijks terug stuiteren. Dit is het geval bij een zand- of grasondergrond. Gooi je echter een kogel of steen op de baan, zal het terug stuiteren. Dus demping: don't think so! De baan dempt niet, maar veert. Bij hardlopen betekent dat dus, dat de sporter onmiddellijk na de landing nog eens een duw terugkrijgt van de baan. Een niet dempende schoen geeft die duw terug aan de voet en dus de rest van het lichaam. Een wel dempende schoen dempt ook die extra kracht.


Het komt erop neer, dat je met een oude hardloopschoen op de baan wel sneller loopt, maar dat het meer belastend is voor je lichaam.


Ik vind het een behoorlijke eye-opener. Jullie?