zondag 27 januari 2013

De overgang

Don't worry. Ik ga jullie niet vervelen met Koffietijd-achtige onderwerpen. De overgang is voorlopig sowieso not my cup of coffee.

Met overgang bedoel ik hier de overgang van het winterse weer waarmee wij lopers keihard hebben moeten dealen, naar zachter, maar daarmee ook natter weer. Moeten we daar blij mee zijn? Als loper zou ik zeggen van wel. Niet alleen ben ik dat geglibber zat, maar ook het feit dat te lopen routes beperkter zijn dan normaal begon me behoorlijk te irriteren. Even lekker op de baan knallen is er simpelweg niet bij. Daarnaast is voor de crossers onder ons regen zeer welkom. Dat resulteert gegarandeerd in blubber and that's what we like! In de regen op de fiets naar mijn werk vind ik dan weer minder aantrekkelijk maar dat heeft alles met mijn fuchsia-roze poncho te maken (al herkent werkelijk niemand mij erin).

Aanstaande zaterdag is de Souburghcross in Alblasserdam. Informatie hierover is op de website van Hercules te vinden. Wel ben ik zo behulpzaam om nu alvast te zeggen dat de start om 14.30 uur is, aardig hè? De afstand is ruim 10 kilometer, maar als ik de site goed lees, kan korter ook. Het zijn namelijk een aantal rondes en je kunt er gewoon net zoveel doen als je zelf wilt.

Maar voordat we weer mogen genieten van het weekend, moeten we nog even een tweetal trainingen afwerken. En trainen zullen we!

Dinsdag staat er op het oorspronkelijke marathonschema 8x1000 met als rust - even uit mijn hoofd - 2 min. wandel/dribbelpauze. Ik maak hier 6x1000 van met als pauze 800 wandel-dribbel-wandel. Hiermee blijft de omvang hetzelfde, de intensiteit is wat minder en dus minder belastend.

Donderdag gaan we een wisselduurloop van 12 km doen. Basistempo is 6'30"/km en elke 8 minuten versnellen we een minuut.

Het weekend dus de eerder genoemde Souburghcross op zaterdag, maar who am I kidding, ik ben de enige die hieraan mee zal doen. Eigenwijs-halve noem ik hem toch.

Zondag lopen de marathonners 27,5 km. Een deel doet dit bij de Midwintermarathon en een aantal lopers gewoon in Dordrecht. Peter Vermeij heeft een mooie route uitgestippeld, dus ik zou adviseren je bij hem aan te sluiten. Als hij dit goed vindt, obviously.
De overige lopers doen mee aan de afstand van 18,5 km. Ik wens nu alvast (ik ben niet zo attent en nu denk ik eraan) iedereen een mooie loop. Gewoon lekker genieten (zeg ik altijd, maar dat vind ik nou eenmaal belangrijk) en heel blijven.

Lieverds, geniet van het restant van deze zondag en ik zie jullie dinsdag.

Yours truly.

2 opmerkingen:

 1. Brenda het worden weer leuke relaxte trainingen zie ik. Lijkt me wel leuk om een crossje een keer te proberen. Maar wel na 14 april natuurlijk.
  Voor degenen die de route die ik voor mezelf had uitgestippeld willen meelopen kunnen hem via de onderstaande link bekijken.

  http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1007475

  en ja! het is een takke eind maar dat is de marathon ook.
  Uiteraard is een ieder van harte welkom om mee te lopen. Dit zal geschieden volgens de door ons steeds aangehouden methode en schema. Elke 5 km een drink stop en een tempo van 6:30 tot 6:40 de km.

  Groetjes

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen