donderdag 31 mei 2012

Gezond recept: Tilapiafilet uit de magnetron


Hardlopen doen we voor onze gezondheid, right? Right! We willen slank, strak en fit blijven. Wanneer we lekker blijven rennen en ook nog eens gezond eten, leven we zo een jaar of 6 langer. Fact.

Rennen is echter niet het enige dat we doen. We werken, sommigen hebben kinderen waarvoor je vaak als taxi fungeert en ook onze sociale contacten willen we niet verwaarlozen. Niets zo fijn dus om eten te maken dat gezond is en waarvoor we niet uren in de keuken hoeven te sloven.

In de loop der jaren heb ik een aantal recepten verzameld die snel, makkelijk en gezond eten. Het recept waar ik al heel wat jaren heel blij van word, is een visgerecht dat je bereidt in de magnetron. Het is supersnel te bereiden, maar het eindresultaat ziet eruit alsof je in “Le Garage” van Joop Braakhekke bent beland.

Lees en huiver:

Ingrediënten
  • 4 tilapiafilets
  • 1 citroen
  • peper uit de molen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 el paneermeel
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
Bereiden
Was de filets en dep ze droog. Leg ze naast elkaar in de magnetronschaal. Was de citroen. Snijd een helft in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Besprenkel de vis met het citroensap en bestrooi de vis met peper. Was de peterselie en hak hem fijn. Meng de peterselie met het paneermeel en de kaas en bestrooi de vis ermee. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Verdeel de plakjes citroen, tomaatjes en de olijven over de vis. Laat de scholfilets in de magnetron in 8 minuten op 600W gaar worden. Laat de schotel ca. 3 min. nagaren alvorens hem te serveren.

Mon création:


Dit gerecht is delish met rijst, maar kan gezien het mediterrane karakter ook prima met pasta.

Enjoy!!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen