maandag 4 november 2013

In the mix: Kees, Ad, Peter en Brenda

Lieve lopers,

Ik kan bijna niet verwoorden hoe hectisch het geweest is de laatste twee maanden: nieuwe baan, start van mijn opleiding en een hele zieke pa. Training geven was vaak niet mogelijk vanwege de vele ziekenhuisbezoeken. Ik was dan ook heel dankbaar en blij  met Peter en Kees die heel vaak de honneurs hebben waargenomen. Het initiatief van Peter om een schema te maken voor de Drechtstadloop kwam als een geschenk uit de hemel en gelukkig maakt hij daar nog een staartje aan voor diegenen die aan de Zevenheuvelenloop willen deelnemen. 

Met mijn pa gaat het inmiddels een stuk beter en ik wil jullie bedanken voor jullie meeleven en interesse. Dat doet echt goed! 

Waar ik me niet zo heel goed bij voel, is het feit dat ik niet de trainer ben die ik zou willen zijn. Ik vind dat een echte trainer precies weet wat elke loper kan, wil en presteert en daar een schema voor maakt. Informeren bij een loper wanneer er een blessure is. Dat soort dingen. Vanwege tijdgebrek lukt het me niet om zo'n trainer te zijn. Verder ben ik voor wat betreft het maken van schema's beperkt omdat ik slechts de souplessemethode beheers. Deze manier van trainen zorgt voor verdeeldheid in de groep. Een deel vindt het erg prettig, een ander deel traint liever volgens de meer traditionele methode. Peter maakt wat dat betreft afwisselende schema's met leuke routes. Omdat ik het belangrijk vind dat groep D als zodanig bij elkaar blijft en ik voor wat betreft kennis en beschikbare tijd beperkt ben, ben ik met Kees en Peter om de tafel gegaan om dit te bespreken. 

Resultaat van ons gesprek is dat Peter zich met de schema's zal bezighouden en daarbij rekening houden dat er ook lopers zijn die graag met tempoblokken lopen. Ik zal verantwoordelijk blijven voor de groep en de warming up blijven verzorgen. Dit houdt in dat we zo goed als altijd op de baan in zullen lopen waarna oefeningen gedaan worden. Ten eerste hoort dit nu eenmaal bij een training (eerst de warming up en dan de kern) en ten tweede zijn er lopers die er baat bij hebben. Daarnaast lopen we - door in te lopen op de baan - niet het risico dat we vertrekken terwijl er nog lopers op het toilet zitten of net wat te laat zijn. 

Kees, Peter en ik hopen dat we op deze manier een stabiele, maar vooral tevreden groep lopers kunnen begeleiden met op donderdag Ad Stam erbij. 

Bon, dan nu de trainingen voor aankomende week:

Dinsdag 5 november: 8 x 400 meter, met als pauze 200 meter dribbel. We blijven óf op de baan óf we gaan naar het Flamingopad.

Donderdag 7 november: 12 km in DL1

Zondag 10 november doen we gezellig mee aan de Hercules trainingslopen. Train je voor de 7^^: loop dan 15 km in DL 3

Donderdag ben ik er zelf niet. Ik heb dan opleiding tot tegen 20.00 uur, maar met Peter, Kees en Ad ben ik eigenlijk sowieso overbodig ;-)

Morgen voor de training zal ik jullie nog even persoonlijk informeren. En vergeet niet: ruimte voor vragen, kritiek en opmerkingen is er altijd. Jullie weten me te vinden!!

Brenda.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten