zondag 7 april 2013

De marathon: laatste trainingen en what to wear

Precies over 1 week (ik typ dit nu om 19.30 uur) schuiven we aan tafel bij Boekmans en dan zit het erop: de marathon. Met een medaille om de nek smullen van een welverdiende maaltijd. Ik ben ongelofelijk benieuwd naar hoe het elk van jullie zal vergaan. Ik heb als doel Irene de laatste 15 km te vergezellen en zo zijn er meer van ons team die klaar zullen staan om de marathonners er het laatste  stuk doorheen te slepen. We moeten aankomende dinsdag of donderdag nog even goed met elkaar afspreken wie wie haast en waar we zullen staan.

Het weer ziet er gunstig uit. Weeronline geeft zondag 14 april het cijfer 9. Zoals het er nu uitziet blijft het droog, wordt het 15 graden met een zonnetje en westenwind. Dat kan absoluut slechter. Het is echter wel zo dat jullie onder heel andere omstandigheden getraind hebben en dan rijst altijd weer die vraag: wat doen we aan op die dag? Ikzelf ga voor een lange tight, dun thermohemd met lange mouwen en een dun windjackje. Als de zon echter krachtig is, kan het nog best warm worden. Ik zou in ieder geval adviseren meerdere opties mee te nemen zodat je - indien nodig - nog op het allerlaatst kan switchen. Het is ook niet goed voor je gemoedsrust als je bijvoorbeeld alleen maar warme kleding bij je hebt en je bedenkt je in de trein dat je liever toch dat korte shirt had meegenomen. Ik noem maar wat. In de tas bij je startnummer zit een soort van plastic lang shirt dat je over je loopkleding aan kunt doen. Neem dat zeker mee voor in het startvak. Je staat toch wel een tijdje stil en het kan 's ochtends een stuk frisser zijn dan in de loop van de dag. Fashionable is het absoluut niet, maar hey, je mooie setje trek je 's avonds maar aan als we uit eten gaan ;-).

Calvin heeft jullie een aardig dieet opgegeven en ik verwacht dan ook dat jullie 2 kilo zwaarder aan de start verschijnen. Eet echter geen dingen die je niet gewend bent. Jullie zijn allemaal ervaren lopers en hebben al meerdere wedstrijden op jullie naam staan. Jullie weten dus zelf heel goed waar jouw lichaam goed op reageert.

Gisteren hebben we een hele gezellige pastaparty gehad. We waren met een mannetje of 20 en iedereen heeft ongelofelijk lekker eten gemaakt. Zelfs John Franciosa kwam zijn wereldberoemde tiramisu brengen en die was dan ook kuis op. Zelf koester ik warme herinneringen aan het eten van Bruno. Mijn hemel, wat was dát lekker zeg. Ik moet dan ook tot mijn grote schande bekennen dat ik 4 keer (4!!!!) heb opgeschept. Het zou natuurlijk geweldig zijn als Bruno dit recept met zijn lieve loopmaatjes zou willen delen. Dus Bruno........

Aankomende week dus de laatste 2 trainingen in aanloop naar de loop der lopen. Dinsdag staat er 2x4000 op het programma en donderdag voor de marathonners 5 km loslopen. Calvin heeft mij gevraagd deze trainingen samen te doen. Ik vind dit een leuk idee. Donderdag wil Calvin voorafgaand aan de training nog een praatje houden. Ik zal even kijken of er niet-marathonners zijn die hier niet voor voelen. Ik kan me voorstellen dat ze liever gaan lopen en wellicht ook langer dan 5 km. Ik zal met hen dan een alternatieve training doen. We zijn immers niet allemaal marathonners en ik wil niemand tekort doen.

Ook al doe ik zelf niet mee aan de hele marathon, ik voel weer dat opgewonden gevoel dat ik vorig jaar ook had. Het blijft toch bijzonder als je aan de vooravond staat van een dergelijke inspanning. De marathon heeft iets magisch. Niet iedereen die aan hardlopen begint heeft de ambitie om een marathon te lopen. Velen wel. Allen weten we echter dat dit uiteindelijk wel het ultieme loopevenement is voor velen.

Ik wens jullie ongelofelijk veel succes en plezier zondag. Ik ben waanzinnig trots op jullie.

Brenda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten